Як самостійно отримати візу


Чи потрібна віза? Вирішивши відправитися в ту чи іншу країну, уточніть, чи потрібно вам віза. Отримати цю інформацію можна безпосередньо на сайті посольства або на спеціалізованих туристичних сайтах.

Правила отримання візи і список документів

Вивчіть правила отримання візи і список необхідних документів. Зверніть увагу на те, чи потрібно прикладати до документів переклад. Для деяких посольств це є обов'язковою умовою. Переведіть документи самостійно або зверніться в бюро перекладів. Нотаріально завіряти переклади немає необхідності.

Візова анкета

Скачайте з сайту посольства візову анкету та уважно заповніть всі поля. Ні в якому разі не вказуйте неправдиву інформацію. Це стане головною перешкодою на шляху до отримання візи. Коли анкета буде готова, підпишіть її.

Документи

Підготуйте пакет документів. Візьміть довідку з місця роботи, виписку з банківського рахунку або інше підтвердження фінансової спроможності. Не забудьте оформити страховий медичний поліс. Якщо ви збираєтеся відвідати країни Шенгенської угоди, він повинен бути дійсним на території всіх країн-учасниць і мати покриття не менше 30000 євро.
Якщо у вас є рухоме або нерухоме майно, прикладіть ксерокопії документів до основного пакету. У деяких випадках наявність даних паперів може збільшити ваші шанси на отримання візи.
Зібравши всі документи, ще раз уважно перегляньте їх. Якщо у вас є сумніви в необхідності того або іншого паперу, прикладіть її до документів. У разі якщо вона не знадобиться, її вам повернуть.

Квитки і проживання

Подбайте про проживання. Забронюйте готель і роздрукуйте ваучер. Придбайте проїзні квитки в обидва кінці.

Поїздка з дітьми

Якщо ви подорожуєте з дітьми, не забудьте заповнити на дитину окрему анкету і підписати її. У разі подорожі дитини з одним з батьків, прикладіть нотаріально завірену довіреність від другого батька. В іншому випадку, дитині буде відмовлено у візі.

Як подавати документи?

Більшість посольств і візових центрів пропонують послугу попереднього запису. Записатися можна по телефону або через інтернет. Прийдіть в зазначений день і годину і здайте документи. Вся процедура займе у вас не більше 15-20 хвилин. У деяких посольствах подача документів здійснюється в порядку живої черги. Як правило, термін оформлення візи займає від 5 до 14 робочих днів.
Подавати документи потрібно завчасно. Подбайте про це за 2-3 місяці до передбачуваної поїздки.

Відео.

Залиште Свій Коментар