Як зареєструвати шлюб з іноземцем


Щоб укласти шлюб з іноземним громадянином, відповідно до Сімейного кодексу РФ, подайте з майбутнім чоловіком спільну заяву в будь-який орган ЗАГС на території РФ за вашим вибором. До заяви додайте пакет необхідних документів, а саме: - паспорта або інші засвідчують особу;
- документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу, в тому випадку, якщо хтось з вас був у ньому раніше (свідоцтво про розірвання шлюбу, свідоцтво про смерть); іноземний громадянин може отримати такий документ в посольстві своєї країни;
- довідку з місця проживання громадянина іноземної держави, яка видається за місцем реєстрації в магістраті або в церковному приході;
- довідку (свідоцтво) для іноземного громадянина, що підтверджує, що він перешкод до вступу в шлюб не має і в шлюбі не перебуває (видається посольством або компетентним органом держави, громадянином якої він є).

Зверніть увагу, що всі документи, надані вами в орган ЗАГС, повинні бути російською мовою (переведені), також на них повинен бути проставлений апостиль (посвідчувального напис) - спеціальний штамп, що підтверджує їх достовірність. Шлюб буде зареєстрований в вашому особистому присутності в органах реєстрації актів цивільного стану (РАЦС), як правило, через місяць з дня подачі заяви та необхідних документів.

Врахуйте ту обставину, що ваш майбутній чоловік, як іноземний громадянин, обов'язково повинен бути зареєстрований за місцем перебування, тобто мати дійсну візу і перебувати в Росії легально. Також існують можливі перешкоди для укладення шлюбу, передбачені законодавством РФ. Поширюються вони як на громадян Росії, так і на іноземців. При наявності будь-якого з перешкод ви можете отримати відмову в реєстрації шлюбу. А саме законодавством РФ не допускається укладати шлюб між:

- близькими родичами, усиновленими і усиновителями;
- нареченою і нареченим, коли один з них визнаний недієздатним;
- нареченою і нареченим, коли хто-небудь з них вже перебуває в іншому офіційно зареєстрованому шлюбі (в разі бажання укласти шлюб з іноземцем, на батьківщині якого дозволено багатоженство, постарайтеся ретельно перевірити цю обставину). Полігамні шлюби дозволені в Єгипті, Ємені, Алжирі, Йорданії, Сирії. Якщо при наявності зазначених перешкод ви все-таки укладіть шлюб на території держави, в якому ці обставини не враховуються, то знайте, що такий шлюб не буде офіційно визнаний в Росії.

Якщо ви бажаєте зареєструвати шлюб за кордоном, підготуйте заздалегідь всі необхідні документи:

- анкету та заяву;
- свідоцтво про народження;
- свідоцтво про розлучення, про зміну прізвища, про смерть чоловіка (при необхідності);
- згода батьків (для осіб віком до 18 років);
- паспорт і закордонний паспорт;
- довідку з місця проживання;
- при наявності дітей - заява чоловіка або дружини, що дозволяє виїзд дитини на постійне місце проживання в іншу країну.

Законодавство кожної держави встановлює свої вимоги, тому вищенаведений перелік обов'язково уточніть в консульському відділі посольства країни, в якій збираєтеся реєструвати відносини. Обов'язковою є вимога про легалізацію (підтвердженні справжності, завіренні) і переведення всіх документів на державну мову держави, в якому буде укладено шлюб.

Добре подумайте перед тим, як їхати по туристичній візі в іншу країну, щоб там зареєструвати шлюб. Робити це небажано, тому що в такому випадку в подальшому ви можете позбутися багатьох пільг, які надаються іммігрантам, також у вас можуть виникнути проблеми з навчанням або роботою. Набагато краще буде оформити шлюбну візу. Щоб отримати її, подайте в посольство тієї чи іншої держави чи потрібна.

Відео.

Поділіться З Друзями
Попередня Стаття
Наступна Стаття

Залиште Свій Коментар