Як укласти шлюб з іноземцем


Для початку вирішіть, в якій країні ви збираєтеся жити з майбутнім чоловіком. Якщо в Росії, то краще за все реєструвати свій шлюб саме тут. Інакше доведеться проходити додаткову процедуру легалізації подружнього союзу, що відніме ще якийсь час. Навпаки, в разі, коли подружжя збирається жити не в Росії, а особливо якщо питання стосується країни з візовим режимом, має сенс укласти шлюб на батьківщині нареченого. Для шлюбу в Росії вам буде потрібно свій паспорт і паспорт нареченого. Також майбутній чоловік повинен буде надати довідку, видану його посольством, про те, що він не перебуває в шлюбі і не має інших перешкод для його укладення. Якщо раніше наречений вже складався в інших шлюбних відносинах, йому потрібно буде пред'явити свідоцтво про розірвання шлюбу. На ньому має стояти апостиль - спеціальний друк, що легалізував документ в більшості країн світу, в тому числі в Росії. Її також можуть поставити в консульстві держави, громадянством якого має наречений. Всі документи повинні бути перекладені на російську мову і завірені нотаріусом.

Якщо ви все-таки вирішили укладати шлюб за кордоном, ще в Росії отримаєте довідку з РАГСу за місцем проживання про те, що раніше не вступали в шлюб. Також треба запитати у свого чоловіка або в посольстві його країни, які ще документи можуть знадобитися від вас. Переведіть їх на мову країни, в яку ви збираєтеся. Також при необхідності отримаєте спеціальну візу нареченої, яка дається людям, що збираються одружитися. У деяких країнах можна зареєструватися і людям зі звичайною туристичною візою, але в цьому випадку доведеться повертатися в Росію вже для отримання візи дружини. Тому краще всього оформити спеціальний документ для в'їзду, щоб пізніше без зайвих складнощів отримати посвідку на проживання.

Відео.

Поділіться З Друзями
Попередня Стаття
Наступна Стаття

Залиште Свій Коментар